Storehesten Opp NM i Motbakke 2013

Det var en gang Melkesyre, Varegg og Fjellgeitene skulle til Gaular for å delta i NM i motbakke for å gjøre seg stolte. John og Brita tok oss i mot på Rytne gård på fredags ettermiddag/kveld. Rommene ble valgt etter førstemann til mølla prinsippet. Henrik og Stian var så spent på løypen, at de skiftet til løpedrakten rett etter ankomst og dro opp i fjellet. Andre var mer opptatt av å roe ned og få overskudd til løpsdagen. Elisabeth hadde stilt opp bobilen sin nede i bygden og lada opp til løpet der.

so-2
Etter hvert på kvelden ankom de siste hytten. Vi lagde felles middag og koste oss. For å være opplagt til løpet ble det en tidlig kveld.
so-3
Løpsdagen
Vi våknet spente på lørdags morgen. Nancy hadde fått på seg løpsdrakten før de fleste av oss hadde rukket å ta en bit av skiven. Hun hadde for lengst spist og ladet opp til løpet. Men klokken var ikke mer enn litt over ni. Enda var det rundt tre timer til start. Starten var kl 12:09. tatt fra høyden til Storehesten (1209moh). Vi var alle spente og fler av oss gledet seg til å bli ferdig med strevet. Tiden gikk og snart var vi alle godt i gang med oppvarming nede ved start. Trimklassen startet halvveis oppe i løypen der grusveien slutter og stien begynner. De ble busset opp, mens vi andre var litt misunnelige, For 11 kilometer og 1200 høydemeter var litt tungt å psyke seg opp til å løpe. Startskuddet gikk og teten åpnet som om det skulle vært en 800 meter de skulle løpe. Asfalten gikk over til grusvei og grusveien gikk omsider over til sti. Løypen var ikke bratt, men gikk jevnt og seigt oppover.
so-4
Gjennomgang av nedre del av løypen dagen før løpet.

Thorbjørn løp som han pleier og suste inn til norgesmestertittel, mens Stian kom inn til 2.plass. Svein Arne suste inn som raskeste fjellgeit med Ørjan kort tid etter.  Resten var også strålende fornøyd med sine prestasjoner og ikke minst utsikten som vi omsider fikk da tåken lettet.
so-5

so-6

so-7
Vi endte opp med 4 sølvmedaljer i NM. Lars Olaf, John, Caroline og Stian.
Etter premieutdeling, bestemte fjellgeitene seg for dra opp til hytten for å sette seg i solsteiken og feire. Resten av gjengen fulgte på og straks var vi samlet til et festmåltid, etter at Matthew, Wendy og Henrik dro til Peppes i Førde og tokk med en bunke pizzaer til gjengen. Stemningen var på topp. Christian fant fram mp3høytalerene sine og Mats fant fram noen Tor Endresen slagere, som ble etterfulgt av noen spanske trubadursanger.
so-8
Etter hvert fant deler av gjengen at de skulle sjekket ut det lokalet utestedet Tønna, mens resten av gjengen skravlet videre i den flotte sommerkvelden.
so-9
På søndag var nok vi støle etter et tøft løp, men humøret var upåklagelig. Etter en deilig frokost pakket vi sammen og kjørte hjemover.
so-10
Vi gleder oss enormt til neste tur

By |2016-10-26T05:27:48+00:00juli 2nd, 2013|Categories: Aktiviteter, Motbakke|0 Comments