Navn: Mette Fagerheim
Alder: 49 år
Yrke: Framo AS, Office Support, Sales Dept. 
Sivilstatus: Singel, tobarnsmor
Pulsklokke: Polar 

 

Har du et mål for året?
– For fire uker siden ble jeg operert i begge beina på grunn av stram og kort leggmuskulatur. Krykkene er nettopp kastet og opptreningen er nå i full gang. Målet mitt er derfor å trene meg opp igjen til og kunne løpe som normalt og det uten smerter. Mitt første mål er Skarverennet om 3 uker for 15. gang, så spørs det på beina hva det neste blir. Håper selvfølgelig å kunne være med på det meste.
(Fortsetter under bildet)


Juni 2015, på vei opp til Kilimanjaro.

Juni 2015, på vei opp til Kilimanjaro.


Hva er favorittfjellet?
Er veldig glad i Gullfjellet som er fantastisk både sommer og vinter. Det er også deilig å ta på seg joggeskoene og løpe rett opp på Ulriken som ligger en halvannen time fra der jeg bor.

Hva er ukens treningshøydepunkt eller favorittøvelse?
– Det er uten tvil lørdagsintervallene, men Hordensskogen om mandagene er også fint.  Vår og sommer liker jeg meg best på fjellet.

Hvordan kom du med i Melkesyre?
Våren 2015 var jeg med på et løpekurs hvor Henrik Angermund var kursleder. Han anbefalte treningene til Melkesyre. Dermed ble det til at jeg motet meg opp. Husker jeg dro nervøs og spent på min første intervalltrening med Melkesyre.

Hvor mye trener du i løpet av uken?
– Det blir 4-5 ganger i uken.


 

Hva er det som driver deg, og hvor henter du inspirasjonen fra?
– Har vært gjennom noen krevende år og har hatt et stort behov for å finne et avbrekk og et pusterom opp i det hele, og da har treningen vært min medisin. Det å være fysisk sterk hjelper enormt på når det butter imot. Inspirasjonen henter jeg derfor fra gleden, energien og ikke minst – overskuddet treningen gir meg.

Er treningen variert eller ensrettet?
Prøver å variere treningene med litt styrke og spinning, men vet at jeg bør bli flinkere til å kaste meg på en yoga time i ny og ne. Trener en del på Spenst, men er det fint vær må jeg ut i skogen og opp på fjellet hvor jeg liker meg aller best, spesielt vår og sommer.

Pinar, Cathrine, Laila og Ove

Pinar, Cathrine, Laila og Ove

Påvirkes treningen av vær eller årstider?
Nei, jeg trener like mye uansett.

Hvordan ser familie og venner på aktivitetsnivået ditt?
Vanlig sitat fra min sønn eller datter er: “Trening…. nå igjen?”. De synes altså at jeg trener litt vel mye, men vet at jeg trives med det. Mine venner kaller meg “Fjellgeit”, det er helt greit!!

Tror du at miljøet i Melkesyre kan bidra til at du når dine mål?
Ja, definitivt! Det er et fantastisk godt miljø med mange positive og fine mennesker. For meg er humor en viktig faktor i hverdagen og i Melkesyre sitter humoren lett. Det å trene i et miljø med andre som har de samme målene og ser den samme gleden i å trene er med på å motivere meg i å nå mine mål.